Rýže na sushi Rhee Chun 20 Lbs (cca 9kg)

 
 

Rýže na sushi Rhee Chun - Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. 

Dostupnost Skladem
520 Kč    
Kód produktu 222
Kategorie Rýže - mouky
 

Důvody, proč jíst rýže: - Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou.   - Rýže neobsahuje cholesterol. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií).   - Rýže je bohatá na slizotvorné substance, což má význam pro léčbu zažívacích potíží a střevních onemocnění.   - Rýže obsahuje 8 esenciálních aminokyselin. Pokud uvaříme rýži s luštěninami (např. čočkou, hrachem či sójou), získáme plnohodnotný zdroj bílkovin.   - Rýže podporuje vylučování vody a zplodin metabolismu přes Rýže pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty.   - Konzumace rýže snižuje krevní tlak.   - Vývar z rýže pomáhá při vysokých teplotách a zánětech.   - Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu.   Návod na vaření: Rýži odměříme hrníčkem nebo sklenicí, nasypeme do hrnce, přidáme asi dvojnásobné množství studené vody a propereme. Vodu slijeme a postup opakujeme asi 6x až 8x – dokud není voda čistá. Poté rýži zalijeme studenou vodou, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut stát. Pak ji rychle uvedeme do varu. Jakmile se začne vařit, stáhneme oheň na minimum a vaříme dalších 15 minut. Rýži nesolíme. Odoláme pokušení zvednout poklici a na rýži se podívat! Po 15 minutách rýži odstavíme, konečně sejmeme poklici a hrnec ihned přikryjeme čistou suchou utěrkou a poklici vrátíme zpět. Rýži takto necháme dojít ještě 20 minut (utěrka zabrání skapávání sražené páry zpět do rýže).

Hmotnost: 20 Lbs (cca 9kg)

Původ: Korea

(Fotografie je pouze ilustrační)