Rýže Kimpo 20 Lbs (cca 9kg)
Popis
Důvody, proč jíst rýže: - Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. - Rýže neobsahuje cholesterol. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií). - Rýže je bohatá na slizotvorné substance, což má význam pro léčbu zažívacích potíží a střevních onemocnění. - Rýže obsahuje 8 esenciálních aminokyselin. Pokud uvaříme rýži s luštěninami (např. čočkou, hrachem či sójou), získáme plnohodnotný zdroj bílkovin. - Rýže podporuje vylučování vody a zplodin metabolismu přes Rýže pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty. - Konzumace rýže snižuje krevní tlak. - Vývar z rýže pomáhá při vysokých teplotách a zánětech. - Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu. Návod na vaření: Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, až je voda čistá. Pro uvaření 0,5kg rýže necháme vařit 1,5 – 2 litry osolené vody. Do vody můžeme přidat cibuli, hřebíček, bobkový list nebo i jiná koření jako kari apod. Do vroucí vody vsypeme rýži a ve chvíli, kdy se voda opět začne vařit ztlumíme sporák a dále vaříme za nízké teploty asi 17 – 20 minut než se voda vstřebá do zrnek rýže. Během vaření rýži nemícháme. Hotovou rýži přesypeme do jiné nádoby nebo lehce prohrábneme.
Hmotnost: 20 Lbs (cca 9kg)
Původ: Korea
(Fotografie je pouze ilustrační)
Hmotnost | 9 kg |