Rýže Kimpo 20 Lbs (cca 9kg)

 
 

Rýže Kimpo - Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou. 

Dostupnost Vyprodáno
499 Kč    
Kód produktu 223
Kategorie Rýže - mouky
 

Důvody, proč jíst rýže: - Rýže je lehce stravitelná, nepůsobí plynatost a je tudíž vhodná pro výživu dětí, starých lidí a pro lidi s žaludeční, žlučníkovou či pooperační dietou.   - Rýže neobsahuje cholesterol. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií).   - Rýže je bohatá na slizotvorné substance, což má význam pro léčbu zažívacích potíží a střevních onemocnění.   - Rýže obsahuje 8 esenciálních aminokyselin. Pokud uvaříme rýži s luštěninami (např. čočkou, hrachem či sójou), získáme plnohodnotný zdroj bílkovin.   - Rýže podporuje vylučování vody a zplodin metabolismu přes Rýže pomáhá snižovat riziko rakoviny tlustého střeva, prsu a prostaty.   - Konzumace rýže snižuje krevní tlak.   - Vývar z rýže pomáhá při vysokých teplotách a zánětech.   - Působí preventivně i léčebně proti ledvinovým kamenům kalciového typu.   Návod na vaření: Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, až je voda čistá. Pro uvaření 0,5kg rýže necháme vařit 1,5 – 2 litry osolené vody. Do vody můžeme přidat cibuli, hřebíček, bobkový list nebo i jiná koření jako kari apod. Do vroucí vody vsypeme rýži a ve chvíli, kdy se voda opět začne vařit ztlumíme sporák a dále vaříme za nízké teploty asi 17 – 20 minut než se voda vstřebá do zrnek rýže. Během vaření rýži nemícháme. Hotovou rýži přesypeme do jiné nádoby nebo lehce prohrábneme.

Hmotnost: 20 Lbs (cca 9kg)

Původ: Korea

(Fotografie je pouze ilustrační)